La música de Mazoni i un combat poètic al Paranimf de la Universitat de Cervera donen el tret de sortida al ‘MMEU’

08/03/2019

Com a prèvia a la inauguració, més de 260 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’IES Antoni Torroja i de l’IES La Segarra han participat avui en una sessió adaptada de ‘poetry slam ’a càrrec de Dani Orviz i Salva Soler, que avui a la nit oferiran dues sessions per a tots els públics

El cantautor de l’Empordà, Jaume Pla, Mazoni, i el combat poètic entre Dani Orviz i Salva Soler al Paranimf de la Universitat inaugura avui ‘Sota Teulada’, la primera part dels Moments Màgics Espais Únics (MMEU), les microaccions artístiques de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.

Mazoni, que realitzarà tres actuacions a Cal Corominas, presentarà el seu nou disc ‘Carn, os i tot inclòs’, un àlbum en el qual l’artista fa un exercici de simplificació de les seves cançons. Avui mateix, el Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà un combat poètic entre Dani Orviz i Salva Soler, dos dels referents del moviment ‘Poetry Slam’, que simulen un combat ‘poètic’ de boxa, en el qual el públic decideix el guanyador. 

Combat poètic amb alumnes
Com a prèvia a les dues actuacions del combat poètic, durant aquest matí, un total de 266 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l'IES Antoni Torroja i de l’IES La Segarra han participat en el mateix Paranimf en una sessió adaptada de ‘poetry slam’, a càrrec de Dani Orviz i Salva Soler, participants en la ‘batalla’ poètica. Aquesta acció s’emmarca en la voluntat de Cervera Capital Cultura Catalana 2019 d’acostar les manifestacions artístiques a nous públics. Després de cinc assalts, Salva Soler ha estat el guanyador, per 3 a 2.

Espai gastronòmic
Avui també està previst que s'iniciïn les activitats de l’espai gastronòmic, que aportarà el seu vessant innovador a Cervera Capital Cultura Catalana 2019. El xef Sergi Ortiz i el sommelier Juanjo Ceresuela oferiran un maridatge en format japonès i italià, respectivament, amb productes de la comarca de la Segarra. L’activitat es durà a terme a la Casa Museu Duran i Sanpere.

‘MMEU Sota Teulada’
La primera edició de Moments Màgics Espais Únics (MMEU), anomenada ‘Sota Teulada’, proposa nou activitats diferents durant aquest cap de setmana en set ubicacions com el carreró de les Bruixes, Cal Corominas, la Biblioteca de la Universitat, la Casa Duran i Sanpere, el Paranimf de la Universitat, l’Arxiu Comarcal de la Segarra i La Farinera. El ‘MMEU’ ofereix accions artístiques de petit format i poca durada, on la música, el teatre, la dansa, la poesia, l’art urbà o la gastronomia serviran perquè els espectadors descobreixin espais i racons de Cervera. El projecte preveu dues edicions, ‘Sota Teulada’, i a ‘Cel Obert’, que se celebrarà al mes de juliol.

Infolleida