La portada d'aigua de Rialb segueix estancada en negociacions

31/01/2017

El president del Consell no acceptarà la proposta feta des de la Generalitat ja que creu que només vol afavorir els interessos de Convergència

El president del Consell Comarcal de la Segarra no accepta la nova proposta feta des de la generalitat per fer la portada d’aigua de Rialb. Casoliva creu que només es volen afavorir els interessos de Convergència i no es planteja donar la governança de les aigua de la Segarra a la oposició, tal i com es proposa des del govern. 

Aquesta nova proposta planteja que tres dels cinc vocals del futur consorci que gestionarà la portada d’aigua de Rialb, siguin de Convergència i els altres dos d’ERC, tot i que el govern del Consell Comarcal és d’ERC i és qui, segons el president Casoliva, hauria de tenir la competència de l’aigua. El president no entén perquè les altres dues comarques implicades en la portada d’aigua, l’Urgell i la Conca de Barberà, poden escollir els seus representants com ells vulguin i perquè a la Segarra ha d’estar organitzada per la Generalitat.  

Amb aquesta situació el pacte continua estancat ja que tant ERC com Convergència volen la governança de l’aigua a la Segarra. La proposta de la portada d’aigua de Rialb va néixer al 1998 i a hores d’ara encarà  no s’ha arribat a cap acord.