La Segarra, setena comarca de Catalunya en índexs de reciclatge

16/08/2021

S’hi van generar gairebé 11.000 tones de residus municipals l’any 2020

La Segarra és la setena comarca amb un índex de reciclatge més elevat del territori català. Segons les recents dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya, la comarca ponentina s’enfila en els llocs més alts d’un rànquing dominat per les regions que tenen implantada la recollida porta a porta.

Al llarg del 2020, es van generar gairebé 11.000 tones de residus municipals a la Segarra, un increment de més del 8% respecte a l’any anterior, tant de fraccions reciclables com de resta. Tot i l’aturada en certs sectors provocada per l’impàs de la pandèmia, la quantitat de residus ha continuat en una clara tendència a l’alça.

En el cas de les deixalleries comarcals de Cervera i Guissona, es van gestionar un 30% més de residus que el 2019, un increment inèdit fins aleshores. Entre les deixalleries i la recollida d’objectes voluminosos a domicili es van recopilar unes 1.700 tones.

Per tal de garantir el bon funcionament del reciclatge, es va impulsar una campanya de seguiment i comunicació des del Consell Comarcal. En total, es van fer 1.364 visites a domicilis i establiments comercials de la Segarra durant el darrer any.

La Segarra TV / Foto: Consell Comarcal de la Segarra