L'acord entre ajuntaments i Consell Comarcal per la portada d'aigua de Rialb segueix sense entesa

09/02/2017

El Consell Comarcal està disposat a desentendre's del projecte i fer que la Segarra es subministri independentment a través del Segarra-Garrigues si no se li dona la governança del consorci

El govern del consell comarcal de la Segarra i els alcaldes de tots els municipis de la comarca es van reunir per valorar la proposta de la portada d’aigua de Rialb feta per la Generalitat. Des del Govern del Consell no es vol tirar endavant aquesta proposta ja que deixa la governança en mans dels ajuntaments i fa perdre representativitat al Consell. A més a més no accepten que la representació de la Segarra en el futur consorci que gestionarà la portada hagi passat del 50 al 45% i reivindiquen la majoria absoluta que se’ls hi va prometre en primera instància. 

Per altra banda, els alcaldes de Convergència, juntament amb l’alcalde se Sant Guim de Freixenet, creuen que deixar la governança de l’aigua als ajuntaments no és cap irregularitat ja que, tot i que els ajuntaments tinguin la cessió de l’aigua concedida al Consell Comarcal, la titularitat segueix sent d’ells. 

Enmig d’aquesta dualitat d’opinions el Govern del Consell Comarcal planteja que la Segarra es subministri de forma independent a través del canal Segarra-Garrigues fent una connexió directa des de Ratera i deixant a un costat la portada d’aigua.  De moment aquesta alternativa seria temporal fins que no canviïn les condicions de la proposta feta per la Generalitat i fins que el Consell Comarcal no tingui la governança de les aigües.