L'Aquelarre de Cervera, a Lleida Televisió

29/08/2024

La nova figura d'aquest any, Lilith, serà una de les protagonistes de la nit, que es podrà seguir des de les dotze a través de Lleida TV

La figura de Lilith serà la novetat d'enguany a l'Aquelarre de Cervera, escenificant la seva llegenda amb diferent bestiari de foc i un recorregut que anirà des de l'encesa de la Universitat fins als actes de la Invocació i Escorreguda a Cal Racó. Les càmeres de Lleida Televisió ho retransmetran en directe a partir de mitjanit amb Òscar Fernández, des de plató, i Irina Graells, des de peu de festa per parlar amb tots els protagonistes que fan possible l'Aquelarre.

Així doncs, la retransmissió començarà a les 12 h de la nit amb l'arribada dels diables i l'acció del primer acte: el Ball de la Polla. Acte seguit, tindrà lloc el concert del grup La Cosina, que també es podrà seguir en directe per Lleida Televisió. El segon acte començarà a les 2 h amb més foc per part dels Carranquersde Cervera i la colla invitada de Vilanova i la Geltrú i amb la Invocació i aparició del Mascle Cabró. Els Hey! Pachucos seran els encarregats de posar la música fins ben entrada a la matinada, quan tindrà lloc l'Escorreguda i Foqueralfinal a partir de les 4 h. Tot plegat serà un directe de prop de cinc hores retransmetent tot el que passi a Cal Racó, escenari principal de la festa.

Lilith és una figura de l'antiga cultura mesopotàmica relacionada amb diferents llegendes. La intenció dels directors artístics de l'Aquelarre, Pol Bosch i Gemma Oriol, és escenificar la història que explica que Lilith va ser creada per Déu, juntament amb Adam, però que aquesta mai no va voler ser seguir les instruccions d'Adam. Va ser aleshores quan Déu va crear la figura d'Eva perquè submisa a Adam.
Infolleida