L’Associació Melfha de Guissona viatja als campaments de refugiats saharauis per aportar-hi un projecte solidari

19/12/2023

Va fer entrega de dues caixes de kits per a la detecció del càncer de Colon en sang

Entre l’1 i el 9 de desembre de 2023, una petita representació de l’Associació Melhfa per al poble sahrauí amb seu a Guissona, va viatjar als camps de refugiats saharauis per aportar-hi un projecte sanitari.

Amb l’objectiu de reforçar el material sanitari de l’hospital de Rabouni, capital administrativa i població on es troben els serveis de protocol, la presidència, els ministeris i les administracions dels serveis públics de la RASD (República Àrab Saharauí Democràtica), l’associació va fer entrega de dues caixes de kits per a la detecció del càncer de Colon en sang.

La presidenta de l’Associació, M. Carme Farré Monné, es va reunir amb el doctor Jalil responsable de l’àrea de detecció de càncer i de celiaquia de l’hospital, i amb el Sr. Abidin delegat de Front Polisari a Catalunya per a l’entrega, i per a valorar altres accions solidàries que s’havien fet en diferents ocasions.

El doctor va valorar molt positivament el gest de l’Associació i va refermar el vincle amb aquesta. Va agrair la iniciativa i va aprofitar per explicar en quina situació es troba l’hospital i les necessitats més urgents que presenta aquest.

Aquest gest es va poder dur a terme gràcies a la Marxa dels Castells de la Segarra (Centre Excursionista de Guissona i Centre Excursionista de la Segarra) i a l’Ajuntament de Tàrrega.  

Paral•lelament, l’Associació també va assistir a algunes reunions de famílies, a fi de poder valorar el Projecte vacances en Pau d’infants sahrauís que estiu rere estiu, es duu a terme a diferents poblacions de Catalunya.
InfoLleida