Maria Ribera presenta la biografia d'Emili Pujol a Guissona

18/04/2021

Dona el tret de sortida als actes culturals de Sant Jordi

Guissona ha inaugurat aquest diumenge la setmana de cultural de Sant Jordi amb la presentació de la biografia del compositor de la Granadella, Emili Pujol, a càrrec de la seva especialista i guitarrista Maria Ribera.

Ribera ha escollit l'auditori de l'Escola de Música, on va donar els seus primers passos com a guitarrista, per presentar el volum que porta per títol Emili Pujol Villarrubí, retrat d'un guitarrista. L'autora ha combinat la presentació amb la interpretació de diverses peces de Pujol començant per la seva popular Barcarola, i les ha maridat acompanyada de la seva germana Glòria amb poemes que va escriure el mateix Pujol.

Cal destacar que Ribera es va formar com a guitarrista a Cervera amb el deixeble de Pujol, Armando Marrossu. De fet, Cervera manté encara avui el curs internacional de música que va instaurar Emili Pujol a la ciutat a mitjans dels anys 60 del segle passat.

Segons Ribera, fins avui l'única biografia de Pujol existent és la que va fer Joan Riera a vida de compositor "de manera que quedaven moltes coses per escriure", ha explicat.

En el marc de les activitats de Sant Jordi, Guissona presentarà durant aquesta setmana el poemari de Jordi Civit, L'agulla al paller, guanyador del 12è Premi Jordi Pàmias de poesia. Dijous també tindrà lloc la presentació del llibre de la periodista de SEGRE, Anna Sàez, Batre records, i divendres serà el torn del guissonenc Joan Fornsubirà i el seu volum dedicat a la Segona República a Guissona, que ha editat pel Museu Eduard Camps.
Xavier Santesmasses - SEGRE