Més de 1.000 minuts de música al Festival de Pasqua de Cervera

13/02/2018

Es celebrarà del 22 de març a l’1 d’abril, concerts en 6 espais diferents i la presència de músics com Antoni Ros Marbà o Albert Guinovart

El Paranimf de la Universitat de Cervera ha acollit la presentació de la 8ena edició del Festival de Pasqua, un certamen que s’allargarà del 22 de març fins a l’1 d’abril i en el què es representaran 10 produccions musicals concretades en un total de 12 concerts, 7 de les quals seran estrenes absolutes. Entre les actuacions d’aquesta edició destaquen el Rèquiem d’Albert Guinovart, el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell o el concert a l’Orgue Francesco Tepatti. Josep Maria Sauret repeteix com a director artístic del Festival, apostant per la universalitat de la música catalana i pels joves valors musicals del territori.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la creació d’una nova figura: el Padrí del Festival, un càrrec que tindrà l’honor d’estrenar el mestre Antoni Ros Marbà. Aquest mateix músic actuarà també diumenge 25 de març dirigint la cobla Ciutat de Barcelona què estrenaran l’obra «quatre vegades vint» en celebració del 80 anys de Ros Marbà.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, i el Regidor de Cultura de Cervera, Jaume Rossich, han remarcat la importància del certamen ja que situa les terres en el punt de mira cultural de Catalunya.

La 8ena edició del Festival de Pasqua de Cervera compta amb un pressupost de 82,000€, 4,000 més que l’any passat i comptarà amb més de 200 interpretes, 6 espais d’actuació i més de 1,000 minuts de música en viu.

 

Albert Morales