Nou servei d’atenció al col·lectiu LGBTIQ a la Segarra

12/06/2018

És la primera comarca de la plana de Lleida en implementar aquest servei, que vetlla per la igualtat sexual i la protecció dels membres d’aquest col·lectiu

El president del Consell Comarcal de la Segarra i la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata, han signat l’acord per instaurar el Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGBTIQ a la comarca. D’aquesta manera la Segarra esdevindrà el primer territori de la plana de Lleida en oferir aquest servei, que compta amb un total de trenta-tres punts d’atenció repartits arreu de Catalunya. L’objectiu d’aquesta signatura es fonamenta en la protecció dels membres d’aquest col·lectiu, ja sigui atenent dubtes sexuals, denunciant discriminacions, facilitant els tràmits de canvi de nom del DNI o, simplement donant informació a qui ho requereixi. 

En l’acte de presentació d’aquest servei hi han assistit representats de les principals entitats de Cervera i la comarca com les conselleres i tècniques de serveis socials i joventut, regidors de la Paeria, Mossos d’Esquadra, treballadors social del CAP, Serveis Territorials de Benestar i Família i membres de l’Associació Colors de Ponent, reivindicant la implementació d’aquest tipus de serveis i conscienciant de les desigualtats amb les que es troben diàriament els membres d’aquest col·lectiu. 

La Directora General d’Igualtat, que en acabar l’acte ha signat el llibre d’honor de l’ens comarcal, ha anunciat que al llarg del 2018 es treballarà per implementar aquest servei a tots els Consells Comarcals i a les ciutats amb més de 20.000 habitants.

Albert Morales