Obres a la L-310 i la L-313

27/10/2016

Les obres afecten els núclis de Palou, Grà, La Morana i Sant Martí de la Morana

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació d’obres de millora de l’accessibilitat i la seguretat viària a diversos punts del terme municipal de Torrefeta i Florejacs, a la Segarra. Es tracta de dos projectes diferents que afecten les carreteres L-313, al nucli de Palou, i la L-310 als nuclis de la Morana, Sant Martí de la Morana i Grà.

 En el cas de les obres a la L-313, es crearan carrils de canvi de velocitat i uns carrils centrals d’espera per les incorporacions o sortides a Palou. Els treballs es complementaran amb la senyalització vertical i horitzontal, les barreres de seguretat i les mesures d’integració ambiental. Aquesta carretera discorre entre Guissona i Ponts i té un trànsit d’uns 2.850 vehicles al dia, amb un 8% de vehicles pesants.

 Per altra banda, a la L-310, en les millores d’accés a La Morana, s’incorporarà un tercer carril central i es reubicarà la parada de bus actual. També s’afegirà un carril central per a les incorporacions i sortides a Sant Martí de la Morana. Del projecte, les obres més grans seran les d’accés a Grà, on s’hi construirà una rotonda de 40 metre de diàmetre que permetrà ordenar els accessos a diversos camins.

Tant les obres a la L-310 com a la L-313 s’iniciaran durant el primer trimestre de 2017 i tindran un termini d’execució previst de 6 mesos.