Presenten a Guissona l'obra guanyadora de l'11è premi de poesia Jordi Pàmias

20/04/2021

'L'agulla al paller' de Josep Civit

El poeta de Guissona Jordi Pàmias ha presentat aquest vespre a Guissona el llibre de l’11è premi de poesia que porta el seu nom. El volum, titulat L’agulla al paller, és obra de Josep Civit. Segons l'autor, la trama són les reflexions d’una persona que ha arribat a la maduresa i repassa tot allò que ha viscut a partir d'un total de 69 poemes que juguen de forma nostàlgica amb la dialèctica que hi ha entre el desig i la realitat.

Jordi Pàmias ha destacat que, com Civit, ha estat una persona que ha dedicat la seva vida a l’ensenyament, “estar al costat dels joves i la seva alegria, ajuda a estimular el poeta”, ha afirmat. Pàmias ha coincidit també amb l’obra de Civit en què el record és fonamental per escriure poesia, "si tu vas a una ciutat per primera vegada, pots fer una descripció, la poesia arriba temps després quan revius el que vas sentir en estar en aquell espai”, ha dit.

L’acte, emmarcat en la setmana cultural de Sant Jordi a Guissona, ha tingut lloc a la sala de plens de l’ajuntament. El premi Jordi Pàmias de poesia està dotat amb 2.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora per part de Pagès Editors.

El guanyador de l'11a edició del guardó fou Josep Civit, de Montblanc, qui es dedica professionalment a la docència. Civit, que ha publicat 15 llibres de poesia i acumula una quinzena de premis més, ha afirmat que "aquestes (la docència i la poesia) són les meves dues passions a la vida". 

Xavier Santesmasses - SEGRE