Quim Torra reivindica a Cervera la cultura com a eina per combatre el populisme

19/01/2019

El president de la Generalitat de Catalunya dona el tret de sortida a Cervera Capital de la Cultura 2019

Cervera és des d’aquest dissabte Capital de la Cultura Catalana 2019. La ciutat ha estrenat aquesta distinció amb la representació de l’espectacle de producció pròpia “MEM”, i amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra. El cap de l’Executiu ha congratulat que Cervera ostenti aquest títol, i ha reivindicat la cultura com una eina per combatre el populisme.

El paer en cap de Cervera, Ramon Royes, ha volgut dedicar aquesta capitalitat als presos i exiliats polítics, així com als artistes que també han hagut de marxar, i ha expressat la voluntat d’utilitzar la cultura per lluitar contra allò que no ens agrada de la societat.

La que ha estat la primera activitat de la Capital de la Cultura Catalana 2019 ha reunit a unes 1.800 persones al Gran Teatre de la Passió de Cervera. Al llarg de l’any es duran a terme més de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris, i amb la col·laboració de més de 260 artistes i creadors que tenen com a objectiu posar en relleu la riquesa cultural de Cervera.

La programació de la capitalitat de Cervera s’articularà de manera clara sobre la base de cinc eixos argumentals. Aquests seran la mirada contemporània, els nous públics, la cultura transformadora, el territori i la transmissió.

Francesc García