Sant Guim de la Pla tornarà a tenir pessebre vivent

21/11/2019

El formaran fins a 250 actors de totes les edats

L'Ajuntament de Sant Guim de la Plana ha cedit el local social a l'entitat Cultural la Marinada per tornar a fer el pessebre vivent, després de dos anys d'absència. L'objectiu és recuperar l'essència dels oficis antics amb una quarantena d'escenes i amb una participació de 250 actors. El nucli medieval de Sant Guim de la Plana i el seu castell són elements cabdals que han ajudat al llarg de 34 edicions a posicionar el pessebre en un referent de la cultura popular a Catalunya. 

Oficis com el baster, el boter, el ceramista, el cadiraire, l’herbolari, l’escloper, el forcaire, entre d'altres, ja han desaparegut i formen part de l’essència de la cultura tradicional llatina i mediterrània. El fet de recuperar els oficis perduts és una motivació més pel pessebre i un deure de la societat actual per no caure en l’oblit d’allà on venim.

Els figurants són voluntaris de totes les edats i generacions que permetran celebrar la 35a edició. Els dies de representació seran el 22, 26, 28 i 29 de desembre del 2019 i també el 4, 11 i 12 de gener de l'any nou a partir de les 18.30 hores. Les reserves de les entrades es poden fer a traves de la pàgina web: www.pessebre.org.
Infolleida