Torà recupera la memòria popular dels seus safareigs

15/12/2018

Les lectures en veu alta inspirades en les feines als safareigs, transporten Torà a èpoques passades.

Torà ha acollit aquest dissabte, la xerrada audiovisual "Memòries Líquides. Veus dels Safareigs". Es tracta d'un homenatge i un record a les tasques invisibilitzades i poc valorades de les dones de fa unes quantes dècades, de quan les cases no disposaven d'aigua corrent. L'activitat ha començat amb una dinamització al safareig de Torà, amb lectures en veu alta inspirades en les tasques de rentar la roba.
L'acte, organitzat per Territori de Masies i creat per Rosa Vendrell, ha comptat amb la participació d'una desena de persones i algunes dones del municipi han enriquit la trobada, fent de testimonis del passat dels safareigs. Tota la trobada ha servit per reivindicar aquests espais tan propis de la vida rural, com un lloc de treball, però també de llibertat on relacionar-se i passar una estona en bona companyia.
L'activitat ha anat acompanyada de l'exposició 'Memòries líquides. Veus del safareig', una mostra d'objectes quotidians emprats antigament en el safareig i un audiovisual amb fotografies i vídeos de recreacions de les feines relacionades amb rentar la roba.

Marc Mora