100 anys de futbol a Cervera

28/10/2017

El Museu Comarcal acull aquesta exposició fins el 7 de gener, on s’hi recullen fotografies històriques i documents centenaris

Cervera celebra 100 anys de l’arribada del futbol a la ciutat i per commemora aquesta efemèride, el Museu Comarcal acull una exposició que repassa la història d’aquest esport a través de documents centenaris com l’acta de constitució del primer club de futbol cerverí – redactada per Agustí Duran i Sanpere – , fins a fotografies i trofeus actuals. L’exposició es divideix a través de diferents períodes que reflecteixen els alt i baixos del futbol a la capital de la Segarra. 

Un dels elements de més pes en l’exposició, és aquest llistat de noms on hi figuren gairebé tots els jugadors i ex jugadors d’aquest 100 anys d’història. La mostra també dedica una secció al futbol femení i als àrbitres cerverins.  I es que aquest homenatge al futbol local compta amb un  extens material històric que hagués estat impossible de recopilar sense l’ajuda ciutadana. 

L’exposició forma part d’una sèrie d’iniciatives commemoratives que es complementa amb la publicació d’un llibre i la celebració d’un partit que es va dur a terme a mitjans de setembre entre veterans del Barça i del Cervera. L’exposició estarà oberta al públic fins al 7 de gener de 2018.

Albert Morales