Cervera celebra el mundial de Márquez

11/11/2018

Una multitudinària rua pels carrers de la ciutat i els actes a l'escenari de la Plaça Pius XII van ser els plats forts d’aquesta jornada ja establerta al calendari cerverí

Marc Márquez i més de 10.000 seguidors seus han tenyit de vermell aquest cap de setmana la capital de Segarra per celebrar el setè títol mundial del pilot d’Honda. Sortint al capdamunt d’un camió des de l’interior de la Universitat és com ha arrencat la rua, que ha transcorregut per alguns carrers de la ciutat fins arribar a la Plaça Pius XII. El grup de percussió Bombollers i una multitud de motos han estat la banda sonora d’aquesta diada que ja ha passat a ser una data fixa al calendari cerverí malgrat que en la roda de premsa anterior a la celebració el mateix pilot reconegués que cal tocar de peus a terra i ser conscients de que no sempre es podrà guanyar.

L’eufòria i felicitat de la rua ha continuat a Plaça Pius XII on enmig d’una marea roja i unes instal·lacions a l’alçada d’aquest certamen, s’han repassat el millor i pitjors moments de la temporada del Tro de Cervera. No hi han faltat els discursos dels seus familiars i companys d’equip ni la màquina de videojocs amb la que s’escenifica el seu particular nivell 7. Entre el públic, aficionats de la mateixa ciutat, d’altres indrets de Catalunya i d’Espanya i alguns inclús de l’estranger.

Un espectacle pirotècnic amenitzat amb l’himne «We are the Champions» ha posat el punt i final a la festa, mirant ja cap a la pròxima temporada on s’espera repetir un nou èxit del germà gran dels Márquez, i també del petit.

Albert Morales