Cervera revitalitza el carrer Major amb intervencions artístiques

14/11/2019

El projecte 'Artèria' en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2019 planteja una recuperació de l'espai públic de la mà dels alumnes de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida

Revitalitzar, dignificar i recuperar el carrer Major de Cervera. Aquest és l'objectiu del projecte 'Artèria', que planteja una sèrie d'intervencions en l'espai públic a càrrec de l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol de Lleida i en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2019. Els alumnes han presentat aquest dijous algunes de les iniciatives, com una instal·lació a la plaça Santa Anna d'un cérvol, animal que dóna origen al terme Cervera.

Així, a partir d'una intervenció plàstica, visual i publicitària a l'exterior de la via pública es pretén donar visibilitat, tant al carrer comercial, com a la vegada reforçar aquesta antiga via, símbol i referència dels cerverins i cerverines.

D'aquesta manera, el propòsit final és que les idees dels estudiants puguin propiciar una transformació urbanística mitjançant un espai obert a la creativitat i s'afavoreixin els comerços de la capital de la Segarra.
Noèlia Burgos