El Club Billar de Cervera, una de les entitats amb més història de la província

15/01/2018

Aquesta entitat ha organitzar alguns dels esdeveniments més importants del món del billar, com són un mundial o varis campionats europeus

Una de les entitats esportives amb més història i èxits a la província de Lleida és la Secció Esportiva de Billar del Casal de Cervera, un club que en els darrers 25 anys ha organitzat alguns dels esdeveniments esportius més importants del món del billar com són quatre campionats europeus i una quinzena de campionats d’Espanya. La gran efemèride del Club de Billar de Cervera però es va produir al 2009 quan, amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat i de les Federacions Catalana i Espanyola, va aconseguir que Cervera fos la seu del Mundial de Billar.

Tot i que la Secció Esportiva de Billar del Casal de Cervera hagi tingut a les seves files varis jugadors de primer nivell, qui va catapultar aquest club va ser el ja desaparegut Francesc Fortiana, cinc vegades campió d’Espanya i medallista als campionats d’Europa. Amb la seva pèrdua, l’entitat esportiva ha afluixat el ritme organitzatiu, però segueix molt actiu socialment.

Actualment el Billar del Casal de Cervera compta amb tres equips federats i vàries llicències individuals i competeix en les quatre modalitats – lliure, banda, quadre i 3 bandes –.


 

Albert Morales