El Consell Comarcal aprova la moció per a la millora de la seguretat viària i la sinistralitat a l'autovia A-2

06/11/2019

Durant la sessió plenària també es va aprovar un pressupost de més de 10 milions d'euros destinat als Organismes Gestió d’Aigües de la Segarra, Consorci LEADER i al mateix Consell Comarcal

La Sala de Plens del Consell Comarcal ha aprovat aquest dimarts al vespre la moció presentada pels alcaldes i alcaldesses de la Segarra, al passat Consell d’Alcaldies, per tal de millorar la seguretat viària a l’autovia A-2 arran de l’augment de la sinistralitat en trams de la comarca. A la sessió plenària també es va aprovar el pressupost consolidat i executat del 2018 dels tres organismes de l’ens comarcal amb un pressupost de més de 10 milions d’euros, concretament 9.973.762,18 euros. (Organismes Gestió d’Aigües de la Segarra, Consorci LEADER i el mateix Consell Comarcal).

Actualment l’ens està treballant amb l’aprovació inicial del pressupost de cara al 2019 on políticament el President, Francesc Lluch, va explicar que la quantitat oscil·larà més o menys com el pressupost del 2018 sense gaires canvis. Solament un increment lineal d’un 2 % a la taxa per la recollida de les escombraries.

El Ple també va aprovar el Pla d’acció comunitària inclusiva de la Segarra que durant quatre anys serà el full de ruta per engegar accions a la comarca sobre treball comunitari i inclusiu. Aquest Pla depèn de l’àrea de serveis socials del Consell. D’aquesta àrea també es va aprovar el nou reglament que regula el Banc de Productes de suport. Aquest banc conté productes per a persones amb poca autonomia personal per millorar la seva qualitat de vida. Els productes de suport que hi haurà al Banc seran; Llits articulats, baranes, matalàs “antiescares”, coixins, cadira de rodes, crosses, caminadors, entre altres. El reglament estableix com es podran utilitzar. Les persones interessades caldrà que s’adrecin als Serveis Socials Bàsics del Consell Comarcal de la Segarra.
Infolleida