El tribunal reconeix al consell les competències en matèria d’aigües

06/03/2020

Primera resolució en el contenciós de quatre alcaldes del PDeCAT contra la corporació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó al consell de la Segarra en el litigi que l’enfronta als ajuntaments de Sant Ramon, Talavera, Granyena i Granyanella, que van impugnar l’aprovació del nou reglament de l’aigua que establia que la competència en aquesta matèria és del consell.

L’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca, impulsor del contenciós, defensava que les competències sobre l’aigua són dels municipis i en el seu dia les van delegar al consell, per la qual cosa recorreran el resolució, que a més els imposa el pagament i les costes, per valor de 3.000 euros.

La resolució d’aquesta primera demanda és només la punta de llança de cinc contenciosos impulsats per l’alcalde de Sant Ramon, del PDeCAT, contra el consell, d’ERC. El litigi de més problemàtica i quantia i que està pendent de resolució és el que es va interposar contra el canvi de les tarifes de l’aigua que igualava el preu a tota la comarca en funció del consum. De fet, en primera instància el tribunal va donar la raó als alcaldes del PDeCAT ja que segons aquests, el canvi de tarifes es va fer sense tenir en compte els tràmits preceptius d’informació als alcaldes.

El president del consell, Francesc Lluch, va assenyalar que “posar fi a aquests contenciosos és clau per resoldre l’històric conflicte entre Esquerra Republicana i PDeCAT a la Segarra”. Va explicar que des que va començar el mandat, tots dos debaten solucions a aquesta situació de crispació que “l’únic que provoca són condicions al funcionament del consell”.
SEGRE