El tro torna a guanyar

02/09/2024

Marc Márquez torna a guanyar un gran premi més de mil dies després, dominant la carrera des del començament

Marc Márquez torna a guanyar un gran premi després de 1.043 dies, aconseguint el seu 60è triomf en MotoGP i 84è en la seva carrera durant el Gran Premi d'Aragó a MotorLand. Després de quasi tres anys, on ha patit dificultats a la pista i fins a quatre operacions, Márquez va dominar la cursa des de la primera fins a l'última volta, guanyant tant la cursa principal com l'esprint de dissabte. El podi va ser completat per Jorge Martín i Pedro Acosta, marcant el vint-i-sisè podi estatal en la categoria reina del motociclisme.

Durant la cursa, l'ús del compost més tou de pneumàtics va ser prohibit per Michelin, i tots els pilots van optar per pneumàtics de compost intermedi. Márquez va liderar des del començament, mentre que altres pilots com Pecco Bagnaia i Àlex Márquez van tenir problemes. Bagnaia, que va recuperar posicions després d'una mala sortida, va xocar amb Àlex Márquez, provocant que ambdós caiguessin i quedessin fora de la cursa. Això va permetre a Acosta arribar a la tercera posició i a Jorge Martín augmentar el seu lideratge en el Mundial. Márquez ara és tercer en la classificació general.