Guissona envia a Ucraïna el primer camió amb material de primera necessitat

03/03/2022

La comunitat ucraïnesa està completament bolcada en ajudar els seus conciutadans i no pararan de fer accions fins que arribi la pau

Guissona enviarà a Ucraïna un camió carregat d'aliments i material de primera necessitat que s'ha recollit a diferents punts de les comarques de Ponent. Està previst que surti la nit d'aquest dijous i que es dirigeixi a la frontera que el país ucraïnès té amb Polònia. Ara mateix, l'ajuntament està agilitzant els tràmits administratius perquè aquest camió pugui sortir el més aviat possible. Portarà unes 780 caixes plenes de roba, aliments, medicaments i equipament per a la supervivència.

Tant la comunitat ucraïnesa com els veïns del municipi estan fent grans aportacions per ajudar als que estan a Ucraïna i no pararan fins que arribi la pau. De fet, s'estan coordinant més enviaments amb furgonetes de BonÀrea. També s'està treballant amb Càrites i Open Arms per enviar pròximament un avió carregat de material que tornaria després amb uns 200 refugiats. Actualment, Guissona ja acull 13 persones que han arribat al municipi fugint d'Ucraïna i en preveu l'arribada d'unes vuitanta més.

Noèlia Burgos Domínguez