JxCat s’incorpora al govern de Cervera amb ERC i la CUP

07/06/2021

Tindrà majoria absoluta independentista

ERC (4) i la CUP (2) han arribat a un acord amb JxCat (3) a Cervera per aconseguir un govern independentista amb majoria absoluta a la Paeria, amb 9 dels 13 regidors.

En un comunicat, els tres partits han explicat que l’objectiu d’aquest pacte és «assegurar la governança per als propers dos anys davant la necessària recuperació econòmica i social produïda per la pandèmia de la Covid-19″. Així mateix, han destacat que «aquest acord parteix de la voluntat d’aprovar els pressupostos municipals per l’actual anualitat 2021, eina essencial per al desenvolupament de la Paeria. I, sobre aquesta base, es busca desbloquejar l’actual situació conformant un ampli govern municipal que treballarà a favor de Cervera i de tota la seva ciutadania».

S’ha de recordar que a les passades eleccions va guanyar ERC però JxCat va aconseguir l’alcaldia després de pactar amb el PSC (2) i SiF (2). El mes de març de l’any passat però els dos regidors de SiF van deixar el tripartit i el govern es va quedar en minoria. Llavors, ERC i la CUP van presentar una moció de censura contra Ramon Augé (JxCat), que va prosperar gràcies als vots a favor dels republicans, la CUP i SiF si bé aquest darrer partit va optar per quedar-se a l’oposició. Així doncs, des de fa gairebé un any que a la Paeria de Cervera governen ERC i la CUP en minoria, fet que fins a la data els ha impedit aprovar el pressupost d’aquest 2021, entre altres iniciatives. Ara Junts tornarà al govern en un pacte amb els dos partits que fa dos anys tenia a l’oposició i que fa un any van presentar una moció de censura per desbancar Augé de l’alcaldia.

Redacció - SEGRE / Foto: Paeria de Cervera