La Passió Medieval de Cervera, en caixes davant la “improbabilitat” de tornar el 2022

22/03/2021

Tot el material s’ha emmagatzemat en caixes confiant que algun dia es puguin recuperar les escenificacions

La Passió Medieval de Cervera tanca una primera etapa després d'haver-la de cancel·lar per segon any consecutiu a causa de la pandèmia. Les dates previstes eren aquest proper divendres 19 i dissabte 20 de maig, però ni l’associació ni l’equip artístic van preveure en cap moment, la possibilitat de ser representada aquest any degut a les restriccions de públic, aforament, i distàncies de seguretat i mascareta entre els actors i actrius. 

Així doncs en comptes del muntatge de l’escenografia, el que s’ha fet recentment és emmagatzemar part del material en unes caixes ignífugues cedides pel Museu de Lleida, per tal que tots els elements i vestuaris es puguin conservar de la millor manera possible, a l’espera que algun dia, aquesta escenificació pugui ser, de nou, una realitat. L’únic element que es pot contemplar és el Crist articulat de la Passió Medieval que està exposat a l’església de Santa Maria de Cervera.

El que sí que han aconseguit és liquidar els dèficits que arrossegaven des del 2019, encara que segueixen cercant finançament i el suport de les administracions de cara al futur.

Ara per ara és força improbable que la Passió Medieval es torni a representar, però l’associació i equip artístic segueixen actius amb altres línies de treball i recerca de finançament. Alguns exemples en són la venda de màscares de diable o l'exposició de vestits al Museu de Cervera, tot a
mb l’objectiu de “no fer desaparèixer totalment” la Passió Medieval de Cervera.

Noèlia Burgos