La VII edició de la Clàssica dels Murs arriba el 22 d’abril

16/04/2018

Dos recorreguts de 94 i 160km, murs amb més del 20% de desnivell, traçats pel llarg de quatre comarques, set-cents cinquanta inscrits i activitats pels acompanyants

Diumenge 22 d’abril Cervera tornarà a ser la capital del ciclisme de carretera amb la celebració de la setena edició de la Clàssica dels Murs, una marxa cicloturista no competitiva on les pendents i desnivells són els principals protagonistes. Enguany el certamen comptarà amb 750 inscrits, un 7% més que la passada edició i, d’aquests, 50 seran dones, una xifra mai assolida en la història d’aquest esdeveniment; unes dades que posen de manifest el bon moment esportiu pel que passa la capital de la Segarra.

Respecte al traçat s’oferiran dos recorreguts, un de 94 km – que comptarà amb un total de 9 murs i 1,400 metres de desnivell positiu – i un de 160 Km, amb 18 murs i 2,400 metres de desnivell. Els moments més difícils per als participants tindran lloc al mur de Forès, el més elevat de tots amb un desnivell del 21%, i al mur de Savallà que, amb 3km de longitud serà el més llarg de tots. Les rutes passaran per quatre comarques: La Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia, i com a principal novetat, destaca l’arribada a meta.

L’organització de la Clàssica dels Murs comptarà amb 120 voluntaris i un total de quatre avituallaments i, pels acompanyants s’oferirà una visita guiada pels monuments de Cervera i tiquet de dinar.

Albert Morales