L’escola de futbol de Cervera organitzar una xerrada sota el nom “Valors, respecte i integritat a l’esport”

10/04/2019

El ponent va ser Xavier Estrada, àrbitre de 1a Divisió i FIFA

Dilluns la tarda el CEF Cervera, l’escola de futbol, va organitzar una xerrada sota el nom “Valors, respecte i integritat a l’esport” al Paranimf de la Universitat. 

El ponent va ser Xavier Estrada, àrbitre de 1a Divisió i FIFA que fa 23 anys que va començar la seva carrera. Va ser tot un èxit d’assistència ja que moltíssims jugadors de l’escola (que en té uns 220), pares, mares, cos tècnic i la junta de l’escola van ser-hi presents.

El Xavier Estrada va fer una exposició brillant, amena i plena d’anècdotes i exemples. Va parlar sobre els valors que aporta el futbol i sobre qui els ha de transmetre, i sobre el respecte que s’ha de tenir als  àrbitres, jugadors i entrenadors. Va explicar-nos que els àrbitres també son humans i que per tant també es poden equivocar però sempre s’ha de respectar les seves decisions ja que ells procuren aplicar el reglament d’una manera justa. Sobre el fet de que els nens i nenes han de poder gaudir d’aquest esport i que hi ha pares que creuen que a casa tenen un Messi o un Cristiano i molt pocs jugadors arriben a categories professionals. Va exposar la importància de la gestió de les emocions i sobre els factors que afecten el rendiment a nivell esportiu. També va projectar alguns vídeos per exemplificar millor les seves explicacions i finalment va obrir un torn de preguntes on els jugadors/es i algun pare i mare li van preguntar sobre temes ven diversos.

Infolleida