Presentació del llibre 'Cent anys de futbol a Cervera'

18/12/2019

Divendres 20 de desembre, a les 18.30 hores, la Sala Francesc Buireu acull la presentació del llibre “Cent anys de futbol a Cervera (1916-2016)”, a càrrec dels seus autors Anton Pedrós, Josep Armengol i Josep Gual.

El llibre documenta i explica la història del futbol a Cervera: equips històrics i recents, futbol femení, escola de futbol, àrbitres, penyes, entrevistes, jugadors, classificacions, presidents, golejadors, entrenadors... Conté més de 700 imatges i identifica fins a 2.250 noms, gràcies a la col·laboració d’unes 200 persones.

Es tracta de la culminació d’un projecte de l’expresident Antoni Pintó, que havia començat a recollir informació. L’edició del llibre ha anat a càrrec de Ton Pedrós, Josep Gual i Josep Armengol. El volum, de 350 pàgines a tot color, s’ha publicat aquest any 2019, en el qual Cervera és capital de la cultura catalana.

El 1916 es va crear el Club Cerverí d’Esports i Cultura, presidit per l’insigne historiador cerverí Agustí Duran i Sanpere. L’any 2017 Cervera va celebrar el centenari del futbol a la ciutat, amb l’organització d’actes destacats com una trobada de la família futbolística del CE Cervera, amb partits de veterans i un sopar; una exposició al Museu; i el projecte d’aquest llibre, que ara ha vist la llum.

 

Infolleida