Quarta victòria de Márquez al mundial 2018

01/07/2018

Espectacle desenfrenat al circuit d’Assen que Márquez ha acabat resolent amb contundència a les últimes voltes de la cursa

El Gran Premi d’Holanda ha estat un dels més espectaculars dels que es recorden en els últims temps. Márquez sortia des de la primera posició i Lorenzo des de la desena, però el balear ha fet una excel·lent sortida que l’ha catapultat fins al cap davant de la graella. Des d’aquests primers instants els dos pilots han protagonitzat una lluita aferrissada pel lideratge del Gran Premi amb continuats avançaments que ja feien preveure una cursa no apta per a cardíacs.

A la batalla entre Márquez i Lorenzo s’hi han sumat immediatament la resta de pilots candidats al títol, com són Dovizioso, Viñales, Cruchlow, Rossi i també el català Alex Rins. Tots ells han intercanviant posicions i fent impossible predir qualsevol pronostic.

Márquez ha estat al llarg de vàries voltes enmig de les dues Ducati però aquestes han deixat de ser un perill per al de Cervera cap a la part final de la competició quan el d’Honda s’ha imposat als seus rivals i s’ha col·locat líder en solitari traient més de quatre segons als seus perseguidors. Per darrere d’ell l’espectacle no s’ha aturat i, malgrat la bona actuació dels pilots de Ducati, finalment han estat Alex Rins i Màverick Viñales els qui han acompanyat a Márquez a dalt del podi. 

Després d’aquest cap de setmana el cerverí amplia considerablement el coixí de punts amb la resta de pilots i deixa la següent classificació general: 

1- Márquez 140 p

2- Rossi 99p

3- Viñales 93p

4- Zarco 81p

5- Dovizioso 79p

6- Cruchlow 79

7- Lorenzo 75p 

En Moto 2 Àlex Márquez ha acabat tercer per darrere de Bagnaia i Quartararo i seguiex sent tercer de la general amb 110 punts. Bagnaia en suma 144 i Oliveira 128.

Albert Morales