Trànsit demana extremar la prudència davant el pont de Tots Sants i un octubre amb una alta sinistralitat

31/10/2019

Enguany, 152 persones han perdut la vida a les carreteres i autopistes catalanes, 20 de les quals han estat aquest mes d’octubre

El Servei Català de Trànsit (SCT) apel·la a la prudència i responsabilitat dels conductors per prevenir accidents aquest cap de setmana llarg de tres dies amb motiu de la festivitat de l’1 de novembre, que també inclou la celebració de la Castanyada.

Davant la previsió d’una mobilitat elevada en aquest període festiu, l’SCT recorda que el factor humà és darrere de la majoria d’accidents de trànsit i demana, tant als conductors com als acompanyants, un comportament prudent i segur a la carretera. Aquest any, fins al 30 d’octubre, han mort a la xarxa viària interurbana catalana 152 persones en 139 accidents mortals. Concretament al mes d’octubre han mort 20 persones, i juntament amb el mes d’agost, ha estat el més mortífer de l’any.

L’SCT, en col·laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, establiran amb motiu de la festivitat de Tots Sants, entre les 15.00 h de dijous 31 d’octubre i les 24.00 h de diumenge 3 de novembre, un dispositiu especial d’ordenació, regulació i control del trànsit per tal de minimitzar les possibles afectacions de circulació i vetllar per la seguretat viària dels usuaris. Es preveu que prop de  415.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana, entre les 15.00 h del 31 d’octubre i les 15.00 h del divendres 1 de novembre. Una mobilitat que, a més, pot complicar-se per la marxa lenta convocada per l’Associació Plataforma Contra les Restriccions Circulatòries, que transcorrerà  des del pàrquing del Carrefour del Prat de Llobregat per les Rondes B-10 i B-20 dins dels termes municipals del Prat de Llobregat i Barcelona el dijous 31 d’octubre entre les 18 i les 21 h.

Aquesta és la primera operació especial clarament de tardor i per aquest motiu,  les vies amb una mobilitat més elevada seran les que accedeixen cap a  zones de muntanya i interior com la C-16, C-17 i C-14, així com també l’N-145 i l’N-260 d’entrada al principat d’Andorra i a la Cerdanya. A més, també cal tenir en compte que les pluges caigudes els darrers dies poden animar moltes persones a desplaçar-se cap a zones de muntanya on es practica la collida de bolets i castanyes.

D’altra banda, atès la festivitat de Tots Sants, divendres, dia 1 de novembre, alguns desplaçaments correspondran a les visites tradicionals als cementiris, fet que pot provocar algunes complicacions viàries en els seus accessos.

Horaris i vies amb més mobilitat

Les franges horàries que poden registrar més mobilitat i possibles problemes de circulació durant el pont de Tots Sants seran dijous 31 d’octubre, entre les 14.00 h i les 21.00 h i divendres, 1 de novembre, entre les 11.00 i les 15.00 h en l’operació sortida, i diumenge, 3 de novembre de les 14.30 h a les 21.00 h en l’operació retorn.  

Les vies i trams on es preveuen més complicacions de mobilitat durant el pont són les següents:

SORTIDA

  • AP-7 nord Mollet del Vallès – La Roca del Vallès
  • AP-7 sud El Papiol - Martorell
  • B-23 Molins de Rei – El Papiol
  • C-14 Oliana – Organyà
  • C-16 Berga – Cercs
  • N-145 La Seu – Andorra

RETORN

  • AP-7 nord Sant Celoni – La Roca del Vallès
  • C-16 Túnel del Cadí – Berga
  • C-14 Organyà
  • C-55 Manresa
  • N-145 Vall de Valira
  • A-2 Jorba, el Bruc i Esparraguera
  • N-260 Ripoll
Infolleida