Un veí de Vergós de Cervera que volen desnonar: “No tinc on anar i aquesta casa és inhabitable”

05/03/2021

El volen desallotjar perquè les condicions en que es troba l'habitatge són infrahumanes, però l'inquilí "ja fa temps que demana la reforma"

Avís per desnonar un home de Vergós de Cervera que porta vivint a la rectoria del municipi des del 2014. La té llogada al Bisbat de Solsona, però les condicions en que es troba l’habitatge són infrahumanes. És per això que el volen desallotjar, però l’inquilí afirma que ja fa temps que demana la reforma i que mai s’ha negat a pagar el lloguer, fins al punt que les reformes han estat "vitals". 

El Timoteo, de 56 anys i veí de Vergós de Cervera, viu des de fa 6 anys en aquesta rectoria propietat del Bisbat de Solsona. A l’estiu però, se li va notificar que l’havia d’abandonar en un termini de quinze dies perquè no compleix amb la cèdula d’habitabilitat. Ell, que ja havia demanat anteriorment diverses reformes, decideix quedar-se i arreglar les goteres del teulat, la part més afectada de la casa. És aleshores quan proposa no ingressar la mensualitat del mes d'agost, equivalent a uns 170 euros, perquè considera que s'ha d'invertir en la reforma. Només a partir d'aquest moment es nega a seguir pagant per un immoble que "no té llum, cau a trossos i té esquerdes i forats al sostre". 

Ahir va rebre un avís de desnonament previst per aquest divendres al matí i que no s’ha executat. 
Afirma que abans d'això, ell mai s’ha negat a pagar el lloguer. L’únic ingrés que té és un pensió d’uns 700 euros per la seva minusvalidesa del 47%. Afegeix que el judici que s’havia de celebrar a l’octubre per no haver abandonat la casa a l’agost es va suspendre perquè els seus arrendadors no s’hi van presentar.

El desnonament d’en Timoteo podria efectuar-se en qualsevol moment. Segons explica, un serraller ha anat aquest divendres al matí fins al seu habitatge però no ha procedit a canviar el pany.

Noèlia Burgos