XIè Aniversari dels Margeners de Guissona

24/04/2018

Els Margeners de Guissona han celebrat aquest passat diumenge 22 d’abril el seu XIè aniversari amb una jornada castellera -com no podia ser d’altra manera- on els han acompanyat els Salats de Súria i els Castellers de Berga. Les tres colles reunides pels volts de migdia a la plaça de Missa de Guissona, han exhibit els seus castells en un ambient marcat per la calor quasi d’estiu. Han dominat exclusivament els castells de sis pisos ja que la temporada tot just acaba d’arrencar i les 3 colles estan consolidant els troncs i les estructures per tal d’elevar algunes d’elles fins als set pisos al llarg del curs casteller.

Després dels pilars que donaven el tret de sortida a la diada, els Margeners han coronat -i descarregat amb èxit- un 5d6 sòlid i pausat en primera ronda; en segona ronda han descarregat el seu castell insígnia, el 3d6 per sota que tot i ser el primer de la temporada, l’han aixecat des de la pinya amb fermesa i coordinació, cosa que demostra que ben aviat podran afegir-hi un pis més. Ja en tercera ronda el castell escollit per l’equip tècnic ha estat el 4d6a que tot i desenvolupar-se una mica lent, s’ha descarregat amb èxit i sense patiment. La colla local, ha clausurat la jornada amb dos pd4 i un pd4 per sota.

Per la seva banda, la colla de Súria ha fet el pd4, el 3d6, el 3d6a (ambdós descarregats amb solvència i ofici) i en tercera ronda id2d6. Aquest darrer ha quedat sense coronar-se i l’han desmuntat en dues ocasions davant dels dubtes que mostrava el tronc. Els Castellers de Berga, han iniciat la jornada amb un pd4 i en les tres rondes han mostrat el 3d6a, 3d6 i el 2d6 encara que aquest últim descarregat exitosament en segon intent. Han tancat la diada amb un sòlid pd5.

La celebració de l’aniversari de la colla de la Segarra s’ha traslladat, després de l’actuació, davant del seu local on un dinar de germanor ha aplegat la colla amfitriona i les dues convidades en un ambient festiu i alegre. Per molts anys, Margeners!
Ajuntament Guissona