Castells enmig del foc

26/08/2019

La cita castellera del cap de setmana va aplegar la colla local dels Margeners de Guissona i els Picapolls de la Gavarresa (Artés) al petit poble de Sant Antolí.

Ribera d’Ondara (La Segarra).- La cita castellera del cap de setmana va aplegar la colla local dels Margeners de Guissona i els Picapolls de la Gavarresa (Artés) al petit poble de Sant Antolí. Per segon any, els Margeners van participar amb la seva activitat castellera dins el context de la Festa de la Batalla del Foc, que es celebra al poblet de la Ribera d’Ondara, aplegant una desena de bèsties de foc d’arreu de Catalunya i que ben entrada la nit s’enfronten en una batalla incendiària i pirotècnica que fa el deler del públic assistent.

La colla segarrenca va fer una actuació amb tres castells de sis, que van servir per seguir treballant i millorant posicions noves al pom de dalt, on hi ha canalla nova tant en la posició d’enxaneta com en la d’acotxadora. Així, van obrir ronda amb el 4d6 on l’enxaneta va aixecar una aleta molt especial per a ella. En segona ronda, un 3d6a més aviat llarg que va permetre millorar la tècnica de les noves incorporacions de canalla. Els Margeners van tancar l’actuació amb un 3d6ps que sempre arrenca forts aplaudiments del públic per la seva espectacularitat. Per la seva banda, els Picapolls de la Gavarresa van portar a plaça un 3d6a, un 4d6 i el 3d6, castells que van descarregar-se amb èxit però que encara presenten algunes tremolors durant la seva execució. La ronda de pilars de 4 i els balls de petits i grans al voltant de les gralles van posar fi a l’actuació.

La propera cita dels Margeners de Guissona serà el 31 d’agost a Sant Quirze del Vallès, després de tancar la paradeta castellera, tant d’assajos com d’actuacions, i poder gaudir d’unes merescudes vacances.

Picapolls de la Gavarresa: 3d6a, 4d6, 3d6 i pd4

Margeners de Guissona: 4d6, 3d6a, 3d6ps i pd4

Infolleida