Admeten a tràmit la moció de censura contra l'alcalde de Sant Ramon

28/09/2021

El secretari de l’ajuntament de Sant Ramon va presentar ahir la diligència favorable a admetre a tràmit la moció de censura interposada contra l’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca (Junts). La diligència basa la seua argumentació en el fet que la moció està firmada per tots els edils de la corporació excepte l’alcalde, i en la jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en casos similars.

Per a l’alcaldable, Josep Maria Ribera, també de Junts, “és una qüestió de democràcia ja que els sis edils que l’hem firmat [quatre de Junts i dos d’ERC] representem la majoria de la població”. La moció va ser presentada el dia 13 en el consistori. De moment, no hi ha data per al ple en el qual es debatrà, encara que en principi ha de ser en els propers deu dies hàbils, per la qual cosa es calcula que serà l’11 o el 13 d’octubre, va explicar Ribera.

Aleix Bochaca ha estat alcalde durant catorze anys i ha mantingut sempre la majoria absoluta del consistori. Per la seua part, Bochaca va explicar que posarà la diligència del secretari en mans d’experts juristes per analitzar si es pot impugnar. Bochaca ha defensat que és alcalde pel vot majoritari dels veïns.

Xavier Santesmasses (SEGRE)