Cervera aprova, definitivament, el Reglament de Participació Ciutadana

02/02/2018

Es va presentar a l’abril de l’any passat però no va poder tirar endavant degut a les al·legacions de l’oposició. Tot i l’aprovació, segueixen les desavinences

D’aquesta manera la Paeria de Cervera va aprovar definitivament el Reglament de Participació Ciutadana, un reglament que l’equip de govern va presentar el mes d’abril de l’any passat i que no es va poder aprovar degut a les més de 20 esmenes presentades pels partits de l’oposició, entre elles una esmena a la totalitat. Després d’aquests mesos d’estudi, el govern de l’ajuntament de Cervera ha estimat 3 d’aquestes al·legacions, 14 han estat desestimades i la resta, estimades parcialment. Així doncs, malgrat l’aprovació del Reglament, ERC, MÉS i la CUP, van mostrar el seu descontentament amb la resolució final de les al·legacions i van lamentar l’aprovació d’un Reglament poc participatiu, mal desenvolupat i seguint un mal procediment.

Per la seva banda el Paer en Cap, Ramon Royes, va lamentar l’actitud d’aquests partits de l’oposició, acusant-los de «posar aigua al vi» en totes les propostes redactades des de govern i va afirmar que el Reglament de Participació Ciutadana de Cervera és de primeríssim nivell i desenvolupat seguint tots els procediments necessaris.

En el Ple d’1 de febrer de 2018 també es va aprovar el R.O.M, seguint les mateixes desavinences que el R.P.C. Per altra banda es va aprovar per unanimitat la proposta de nomenament d’Agustí Duran i Sanpere com a fill predilecte de la ciutat de Cervera, l’acte tindrà lloc dilluns 5 de febrer a la sala de plens de la Paeria.

 

 

Albert Morales