Cervera condemna la Casa Reial i el Govern Espanyol

10/10/2017

El ple es va avançar un dia davant de l’actual panorama polític i es van aprovar importants mocions a favor de l’autodeterminació

La Paeria de Cervera va aprovar en el ple ordinari celebrat en data de 9 d’octubre una moció de rebuig a qualsevol lligam entre la Casa Reial i la ciutat. La moció va ser presentada pels grups municipals de Convergència, ERC, INSE i MÉS com a conseqüència del discurs que va fer el Rei Felip l’endemà de la celebració del referèndum. Segons els sota signants  d’aquesta moció que, va ser aprovada per tots els grups municipals, amb les abstencions de SIF i PSC , el discurs del Rei va ser amenaçador i no va mencionar les agressions que van patir els votants. Els membres de la Casa Reial ja van ser declarats persones non grates a Cervera al març del 2016 i ara el consistori demanava, entre altres coses, que renunciïn al títol de comte de Cervera, una petició que ja s’ha dut a terme tres vegades. 

Tots els grups municipals, a part de SIF que es va abstenir, també van votar a favor de la moció de condemna de la violència i repressió efectuada per la policia el dia 1 d’octubre a Catalunya; una moció que incloïa acords com demanar la dimissió del delegat del govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo. 

En la sessió ordinària a la Paeria de Cervera també es van aprovar la moció per recolzar el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat en el procés constituent, i una altra moció per iniciar el canvi de nom del Carrer Duc d’Ahumada fent un procés participatiu amb la ciutadania. La Paeria també està estudiant canviar el nom a altres vies de la ciutat com el Carrer General Güell o la Plaça Pius XII.

Albert Morales