Cervera declara Felip VI persona ‘non grata’ i reclama que el municipi sigui republicà

01/12/2020

És una moció que s’ha aprovat al Ple d’aquest dijous al vespre amb els vots en contra del PSC i l'abstenció de SIF

Cervera ha declarat Felip VI persona non grata amb els vots a favor d'ERC-MES-AM, JxCAT-Junts, la CUP-Amunt l'abstenció del grup SIF-FIC i els vots en contra del PSC-CP. Ho ha fet en una sessió plenària amb una moció presentada pels tres grups independentistes i pel Consell Local per la República en què afirmen que “la institució monàrquica és anacrònica i no representa a la majoria dels catalans i catalanes perquè es basa en privilegis d’arrel aristocràtica”. El text també reclama que Cervera sigui un municipi republicà. La moció no ha portat discrepàncies entre els edils, però des de SIF-FIC subratllen que és "repetitiva" respecte de la que el ple ja va aprovar el 2016.

D’altra banda, el Ple també ha aprovat per unanimitat una moció de suport al manteniment de les cinc línies educatives a la ciutat després que el Departament d’Ensenyament proposés, el passat 20 de novembre, que l’Escola Pública Jaume Balmes es convertís en escola d’una sola línia per tal de posar-hi a l’edifici els recursos de la comarca d’ensenyament.

A més, s’ha donat llum verda, amb l’abstenció de JxCAT, a realitzar les accions necessàries per a garantir l’assistència a la salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs a totes les dones de la comarca.

Noèlia Burgos