Cervera recorda el primer aniversari de l’1 d’octubre

02/10/2018

Centenars de persones es van reunir al davant dels col·legis electorals i, posteriorment, a la plaça major de la ciutat en un acte reivindicatiu i ple de simbolisme

Cervera va recordar el primer aniversari de l’1 d’octubre amb un multitudinari acte que es va iniciar davant del que foren els col·legis electorals d’aquella jornada. Els veïns de la capital de la Segarra van recrear algunes de les imatges viscudes ara fa un any i posteriorment es van desplaçar fins a la Plaça Major on van tindre lloc els actes centrals. Diversos representants de les entitats organitzadores d’aquella votació van ser els encarregats de recordar aquella històrica jornada i de fer la lectura del manifest.

El Paer en Cap de la ciutat també va participar en els parlaments fent incís en la brutalitat policial i les càrregues de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra els milers de votants pacífics.

En la celebració del primer aniversari del referèndum d’autodeterminació es van projectar algunes imatges del transcurs d’aquella jornada a la Segarra, es van habilitar aquelles mateixes urnes per fer una votació simbòlica i hi va haver audicions en directe a càrrec dels alumnes del conservatori de música de Cervera.

Albert Morales