El Ple del Consell Comarcal de la Segarra aprova un pressupost pel 2024 de més de 8 milions i mig d’euros

21/12/2023

Creix un 5,51% respecte l’any passat i reforça els recursos destinats a l’habitatge

El Ple del Consell Comarcal de la Segarra ha aprovat aquest dimecres20 de desembre, el pressupost pel 2024, amb els vots a favor de Junts i el PSC i els vots en contra d’ERC i SiF. El pressupost ascendeix als 8.505.754,41 euros per a l’ens, que se sumen als 3.030.583,14 euros de Gestió d'Aigües de la Segarra i als 407.828,60 euros del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, amb un pressupost total de 11.809.055,74 euros. En aquest sentit, el pressupost creix un 5,51% respecte el del 2023, amb un increment de 650.892,63 euros al total. Entre les partides pressupostàries per aquest 2024, destaca un increment de la partida destinada a l’habitatge, que servirà per brindar a la ciutadania un servei global a l’Oficina Local d’Habitatge que inclourà les tramitacions.

En concret, el Consell Comarcal destinarà 43.334,45 euros a l’habitatge, una partida que creix un 43,71% respecte de l’any en curs i que servirà perquè personal tècnic i administratiu gestioni l’Oficina Local d’Habitatge, que a partir del gener del 2023, no només oferirà serveis informatius, com feia fins ara, sinó que també servirà per tramitar ajuts. Aquesta iniciativa s’emmarca en les accions que l’ens està duent a terme per oferir una gestió de l’habitatge més global, davant la necessitat de pisos de compra i lloguer que té la comarca. L’oficina s’ubicarà físicament entre el Consell Comarcal de la Segarra i l’Ajuntament de Guissona.

En aquesta mateixa línia, la sessió, que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona ha aprovat, amb els vots a favor de Junts, el PSC i ERC i el vot en contra de SiF un conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya perquè el Consell gestioni l’Oficina d’Habitatge, i està previst dur a terme per aquest 2024 un cens d’habitatges buits.

Nou servei d’intervenció i secretaria per als ajuntaments de la comarca
Dins del pressupost del Consell Comarcal de la Segarra per al 2024, també destaca un increment de la partida de personal, en la mesura que l’ens incorporarà personal d’intervenció i secretaria amb l’objectiu de donar servei o reforçar als 19 ajuntaments de la comarca.

Abans de celebrar les sessions plenàries, consellers, conselleres, alcaldes i alcaldesses de la comarca van assistir a una sessió en què van poder desglossar i comentar totes les particularitats d’aquest pressupost. Així mateix, la sessió ha donat llum verda la plantilla de personal i les bases d’execució per a l’exercici 2024.

Altres punts de la sessió plenària
El Ple d’aquest dimecres també ha servit per aprovar, amb els vots a favor de Junts, el PSC i SiF i els vots en contra d’ERC, el Pla anual de contractació 2024 del Consell Comarcal i dels seus ens dependents, que com a novetat per aquest 2024 incorporarà una previsió de les contractacions anuals, tant pel que fa a les inversions com als servies de licitacions, per tal que les empreses que estiguin interessades a presentar-se a les convocatòries públiques, puguin dur a terme una previsió.

Igualment, el Ple ha aprovat, amb els vots a favor de Junts, el PSC i ERC i el vot en contra de SiF, la revisió del Pla d’Assistència i Suport als municipis en matèria de Protecció Civil, per tal d’actualitzar-ne els aspectes tècnics. També s’ha donat llum verda, per unanimitat a la Resolució del contracte de serveis del Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP), del qual també canvien aspectes tècnics però es manté el servei. El Ple també ha servit per aprovar dues mocions, una sobre el finançament local, amb els vots a favor de Junts, el PSC i ERC i l’abstenció de SiF, i l’altra sobre el RSAL, amb els vots a favor de Junts, PSC i ERC i el vot en contra de SiF.

Consell d’Alcaldies previ al Ple
Prèviament al plenari, la mateixa Sala de Plens del consistori guissonenc ha acollit el Consell d’Alcaldies, que ha servit per debatre el pressupost comarcal per a l’exercici 2024, el Pla anual de contractació del Consell Comarcal i de la Gestió d'Aigües de la Segarra (GAS), i la revisió del Pla d’Assistència i suport als municipis en matèria de protecció civil.

 

Noèlia Burgos Domínguez