El tripartit de Cervera es queda en minoria després de la sortida dels dos regidors independents de SiF

16/03/2020

El govern es queda amb 5 regidors, de JxCat i PSC, mentre que l'oposició, que encapçala ERC, en suma 8

El govern municipal de Cervera perd la majoria absoluta després de la sortida dels dos regidors de la formació independent Solucions i Futur (SIF). A través d'un comunicat, el grup Junts per Cervera ha lamentat la decisió dels regidors de SiF. Per contra, aquests han assegurat que el paer en cap, Ramon Augé, els ha "convidat a marxar" després que la formació hagi demanat aquest diumenge una reunió urgent per valorar la "crisi del coronavirus a la ciutat". D'aquesta manera, el fins ara tripartit liderat per JxCat es queda en minoria amb l'únic suport del PSC. Així mateix, SiF no tanca la porta a donar suport a una futura moció de censura en el cas que la presenti ERC, la llista més votada a les eleccions municipals de l'any passat.

Al text, Junts per Cervera lamenten la decisió dels regidors de SiF "de sortir del govern municipal" i també els agraeixen la feina feta en els darrers mesos per fer de Cervera "una ciutat encara millor en la qual viure". Per la seva banda, el regidor de SiF i fins ara primer tinent d'alcalde, Joan Prat, ha explicat a l'ACN que s'han sentit "dolguts" i "sorpresos" per la decisió d'Augé de "convidar-los a marxar" del govern municipal. Tot i això, Prat ha remarcat que considera a Augé "una bona persona" tot i admetre que xoquen en la manera de treballar.

Prat ha lamentat l'actitud "passiva" que, segons ell, Augé ha tingut aquest diumenge quan la formació independent ha demanat una reunió urgent per valorar "els diferents escenaris que es poden donar a la ciutat arran de la crisi del covid-19". Segons Prat, en aquesta trobada l'alcalde de la ciutat els hauria demanat als regidors "que si no volien continuar a l'equip de govern, marxessin". "Bàsicament ens ha convidat a sortir", ha dit Prat.

La sortida de SiF ara deixa el govern en minoria amb cinc regidors, tres de JxCat i dos del PSC, davant els vuit que suma l'oposició (4 ERC, 2 CUP i 2 SiF). Davant aquest escenari, el regidor de SiF ha reiterat que si el govern no aconsegueix una nova majoria, donaran suport a la força política més votada en les passades eleccions, la d'ERC que encapçala Joan Santacana. En el cas que els republicans decidissin presentar una moció de censura contra el govern municipal, Prat ha assegurat que no hi votaran en contra.
ACN