ERC, la CUP i SiF presenten una moció de censura a la Paeria de Cervera

13/05/2020

La voluntat de la moció és vertebrar un nou govern més ampli i transversal, que doni "solidesa" a l'acció per fer front als reptes de futur de la ciutat

Els grups municipals Esquerra, Moviment d’Esquerres la CUP i Solucions i Futur han presentat aquest dimarts una moció de censura a la Paeria de Cervera contra el govern municipal en minoria de JxCat i el PSC.

Així ho han donat a conèixer a través d’un comunicat, en el que també han reiterat que es proposa el seu cap de llista, Joan Santacana, com a relleu de Ramon Augé, l’actual paer en cap de Cervera. En aquest sentit, remarquen que la voluntat de la moció és vertebrar un nou govern més ampli i transversal, que doni "solidesa" a l'acció per fer front als reptes de futur de la ciutat, fixant la sortida de la crisi generada per la Covid-19, com els primer d'aquests. ERC considera que l'actual govern en minoria no correspon al resultat expressat per la ciutadania en les eleccions del 26 de maig, on ells van ser la força més votada amb 5 regidors.

El març passat, SiF va sortir del govern i això ha motivat la moció de censura. Va ser en el mateix moment quan van començar les converses amb aquesta mateixa formació i els cupaires. Després de guanyar les eleccions al 2019, ERC va fer un intent de pactar amb JxCat, però aquest es va fer amb l’alcaldia després de pactar amb PSC i SiF.

Noèlia Burgos