La Segarra aprova el pressupost del 2021 de 8 milions amb el vot de qualitat del president

25/02/2021

La proposta inicial tira endavant amb la congelació de la taxa d'escombraries

El Consell Comarcal va realitzar on-line el Ple que va projectar la votació per al pressupost de l’ens comarcal per aquest 2021. Junts (8)  i PSC (1) van votar en contra mentre que la CUP (1) es va abstindre. Una segona votació va tenir el mateix resultat de vots i, aleshores, va ser el vot de qualitat del President que va fer favorable la votació d’ERC (9).

El pressupost consolidat del Consell és de 7 milions 800 mil euros, sense comptar GAS (Gestió d’Aigües de la Segarra). Amb GAS, gairebé el pressupost consolidat és de 10,5 milions d’euros.

Aquest any, el Consell Comarcal congela les taxes d’escombraries tot i que per l’ens és un esforç qualitatiu perquè amb la congelació de les taxes no es podrà treballar per implementar accions  i millores en la recollida.

També es manté el preu de l’aigua en alta i el pressupost de GAS permetrà incorporar un  operari de manteniment.

Es treballarà perquè el SAT (Servei d’Assistència Tècnica als ajuntaments) incorpori una cinquena plaça per donar cobertura a les necessitats dels ajuntaments que formen el SAT. Com també, s’incorporarà la plaça del tercer arquitecte a l’aportació econòmica que fans els ajuntaments al Consell.

I des de l’ens comarcal amb la Paeria de Cervera es treballarà per un possible acord de finançament per la Biblioteca comarcal.

El President del Consell Comarcal, Paco Lluch, explica que comptar amb una aprovació de pressupost és clau per poder treballar i tirar endavant accions, ja que, amb un pressupost prorrogat la càrrega administrativa no permetria fer res.

El President destaca que el pressupost del Consell és continuista perquè no disposa de marge de maniobra per impulsar noves línies de treball. És per aquest motiu, que l’equip de govern al Consell treballarà per continuar consolidant els serveis vigents al Consell amb el suport econòmic dels ajuntaments i administracions

InfoLleida