L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, insta a extremar les mesures contra la Covid-19

14/07/2021

Reclama una major responsabilitat col·lectiva davant el nou repunt de casos a la ciutat

El paer en cap, Joan Santacana, ha emès un comunicat avisant sobre la greu situació de la Covid-19 a Cervera i reclamant un major compliment de les mesures de prevenció per part de la ciutadania. Aquesta crida arriba després que es detectessin 14 nous casos a la ciutat, tots entre persones joves, entre els dies 7 i 10 de juliol.

Santacana avisa que les autoritats són conscients de la gravetat de la situació i que, en cas que s'endarrereixin les millores, “hi haurà més restriccions”. En referència a la variant Delta del virus, informa que està del tot implantada i que la seva transmissibilitat és molt alta; encara que la gravetat no ho sigui tant. Tanmateix, expressa que “és millor no tenir infecció que tenir-la lleu”.

L’alcalde cerverí acaba instant a la població a vacunar-se per ser “el mur que aturi la transmissió”. Reconeix que la vacunació avança a bon ritme, però que encara no és suficient i qüestiona a una part significativa de la població que no s’ha vacunat, tot i poder fer-ho. “La responsabilitat social obliga a vacunar-se. La llibertat individual de no fer-ho, tot i ser respectable, no és lògica”, expressa Santacana.

La Segarra TV / Foto: ERC