L'enramada omple de colors les fonts de Guissona

03/07/2019

Aquest cap de setmana Guissona ha tornat a celebrar l’enramada, l’enramada es celebra anualment a Guissona,  és una festa amb identitat pròpia i que va sorgir per retre homenatge a la Mare de Déu de la Salut, ubicada a les Fonts del Poble, el diumenge després de Corpus.

Des del Pla Educatiu d'Entorn, els dies previs a la festa, es va fer lectura del conte EL SECRET DEL POU als nens i nenes de P3 i P5, un conte que ens fa viure la història de l'enramada, a més dissabte previ també es va fer un taller de decoració de paneres i coques per a pares i mares, nens i nenes, per decorar la panera i la coca que havien de portar el dia següent a enramar.

El diumenge a 2/4 de 12 del matí els enramaires es van trobar a la Plaça Vell Bisbe Benlloch, allí van recollir les coques i es van preparar per iniciar la cercavila, acompanyats per la cobla de Tàrrega i que va recórrer la zona peatonal de Guissona.

A la missa de 12 es van beneir les paneres de flors i les coques, després de la missa les nenes van oferir una pluja de pètals de rosa i paperets de colors a la verge de la font, després les coques dels nens es van repartir entre tots els assistents, a la plaça Vell Pla, en un acte festiu, acompanyat d’una ballada de sardanes.

Una setantena de nens i nenes van participar de l'activitat que tot i la calor va tornar a omplir d'alegria i color les fonts de la vila.

Infolleida