Mocions a la Paeria en condemna a la justícia espanyola

04/05/2018

La sentència del cas «La Manada» i els judicis a diversos cantants acusats de delictes penals han estats alguns punts del ple ordinari de la Paeria de Cervera

La Paeria de Cervera ha aprovat per 13 vots a favor, cap en contra i cap abstenció la moció presentada conjuntament per tot el consistori en rebuig a la sentència del judici de «La Manada» que va concloure que els cinc acusats van abusar però no violar a una noia de 18 anys. Des de l’ens municipal afirmen que la sentència és vergonyosa i procediran a traslladar aquesta moció a l’Audiència Provincial de Navarra i a la de Lleida, al Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes del país.

En el ple ordinari de la s’ha aprovat també una altra moció presentada per la CUP en defensa de la llibertat d’expressió i artística després de les sentències penals als cantants Valtonyc, Hasel i Elgio. Altres grups municipals s’han sumat a la moció demanant un canvi de rumb de la justícia espanyola.

En la sessió plenària s’ha oficialitzat el canvi de representat del Paer en Cap a la Cardosa nomenant Marta Castellà en substitució a Montserrat Gomis. També s’ha aprovat el conveni entre Paeria i Departament de Cultura per a la recerca etnològica.

Albert Morales