Pla per impulsar el comerç a Guissona

24/04/2021

Es durà a terme en els pròxims cinc anys

L’Ajuntament de Guissona ha presentat aquesta setmana un pla estratègic de projecció del comerç local per als pròxims cinc anys. Redactat per l’Institut Cerdà, pretén crear les eines necessàries per treure el màxim potencial als actuals establiments comercials, un total de 133, i al seu torn impulsar l’adequació dels baixos d’habitatges en desús com a nous comerços.

Les línies de treball del pla estaran coordinades a través d’un Consell del Comerç, format per representants del consistori i comerciants. Durant aquest any els objectius seran actualitzar la imatge dels comerços, la seua exposició digital i aconseguir una normalització d’horaris. En una segona fase, entre els anys 2022 i 2023, es projecta donar ús als locals buits, donar relleu als negocis singulars i projectar una oferta gastronòmica atractiva.

L’última etapa del pla, que s’haurà d’executar entre els anys 2024 i 2025, pretén millorar la venda en línia i fer complementari el pla comercial amb l’oferta turística per reimpulsar l’economia.

Xavier Santesmasses - SEGRE