Problemes per votar i gran assistència ciutadana

01/10/2017

La plataforma per votar ha quedat intervinguda i s’han provocat llargues cues i retards

Els ciutadans de la Segarra s’han concentrat davant dels col·legis electorals de la comarca des de les cinc de la matinada. En algun dels centres, com és el cas de l’Institut La Segarra, s’hi ha realitzat activitats al llarg de tota la nit per prevenir un possible tancament per part dels cossos policials. 

En altres punts de la capital de la Segarra els votants esperaven ansiosament el moment de l’obertura dels col·legis i, per què l’espera no es fes tant llarga, s’han pensat tot tipus d’activitats, com partides gratuïtes de futbolin o jocs de pilota. Els Mossos d’Esquadra han arribat a la Paeria al voltant de 2/4 de 8 del matí per requisar urnes i butlletes, però no ho han acabat fent davant la pressió ciutadana. 

A les nou en punt del matí els col·legis electorals han obert les portes i han començat les votacions per via telemàtica; un miratge que tan sols ha durat uns instants ja que el la plataforma ha estat intervinguda i ha quedar inutilitzada fins a les 11 del matí. Davant d’aquesta situació, alguns centres han optar per votar manualment i altres han esperat que el sistema tornés a funcionar. En altres nuclis de la comarca s’ha viscut una jornada matinal sense incidències com ha estat el cas de Ribera d’Ondara, que ha organitzat un esmorzar popular i ha mostrat al públic les reformes fetes al tanatori i a l’ajuntament. A Talavera, l’únic municipi on l’alcalde no ha prestat l’ajuntament com a seu electoral, les votacions s’han fet a la plaça del poble.

Albert Morales