Últims moviments a la Segarra abans del referèndum

30/09/2017

El col·lectiu advocacia per la democràcia oferirà assessorament judicial als votants i membres de les taules electorals a través del tlf. 642.26.09.48

A les portes de la celebració del referèndum totes les mirades apunten als col·legis electorals  preguntant-se quina situació es trobaran els votants d’aquest diumenge. A Guissona, davant les constants amenaces i represàlies del Govern Central, l’activitat a l’ajuntament va finalitzar divendres a les 11 del mati, tres hores abans de l’horari habitual, i a les portes de l’edifici s’hi va penjar un cartell amb la frase “tancat per dol democràtic”. L’alcalde Xavier Casoliva afirma que el que està fent el Govern Espanyol és un setge i un cop d’estat, però assegura que a Guissona es podrà votar. 

A Cervera de moment no s’han viscut situacions controvertides en cap del cinc col·legis electorals de la ciutat. A l’Institut La Segarra però, un grup d’alumnes i de pares iniciaran un conjunt d’activitats a l’interior de l’edifici aquest dissabte a les 17 h (cinc de la tarda) que s’allargaran fins la matinada de diumenge per evitar el tancament d’aquest col·legi. Per altra banda el col·lectiu “Advocacia per la Democràcia” oferirà assessorament judicial a tots els votants i membres de les taules electorals d’arreu del territori que es trobin en problemes amb els cossos policials. 

Al llarg del cap de setmana es viuran centenars d’actes a favor del referèndum a diversos punts de la comarca; un d’ells va ser el de divendres a la nit a l’esglèsia de Sant Domènech de Cervera on s’hi va dur a terme un sopar popular i un concert a càrrec del grup Mig Maig.

Albert Morales