Artistes de primer nivell a la Festa Major de Guissona

03/09/2018

Grups com Buhos, Itaca Band, i Itinerant festival amb Blanca Ross i Marsal Ventura protagonitzaran els concerts gratuïts del camp de Futbol

El programa de la Festa Major de Guissona 2018 ha presentat mig centenar de propostes d’oci i cultura, per gaudir d’uns dies festius igualitaris i per arribar a tots els públics.

Grups com Buhos, Itaca Band, i Itinerant festival amb Blanca Ross i Marsal Ventura protagonitzaran els concerts gratuïts del camp de Futbol 7 situat a la zona esportiva per aquesta Festa Major.

A la Plaça Bisbe Benlloch, s’hi podran escoltar i dansar les sardanes de la cobla Maravella, l’orquestra Vents de Riella i la cobla Tàrrega.

Després de l’èxit de l’any passat, es repetirà zona Nomad, situada a la Rambla Segadors, que un any més donarà vida al poble amb foodtrucks, market, concerts i activitats infantils, fent així matins i tardes d’esbarjo i de retrobades de la gent del poble.

Els gegants també són molt esperats pels més petits, que els podran gaudir a la cercavila inaugural i a la VI Trobada de gegants, on es veuran gegants i gegantons vinguts d’una dotzena de colles d’arreu de Catalunya.

Es repeteix també, la cursa d’Andròmines, organitzada enguany pels “Kuartos ‘93”, donat l’èxit de públic que va tenir l’any passat l’activitat. Aquests també organitzaran els  “Vermuts al campanar”, en el dia de la patrona de Guissona.

Com a novetat, hi tindrà cabuda l’espectacle Audiència I-real, a càrrec de l’actor i humorista toni Albà.

El Margeners per la seva part, demostraran les seves habilitats castelleres amb una actuació, acompanyats dels Castellers de Cornellà i els Bordegassos de Vilanova. Un any més, seran els encarregats dels actes commemoratius de la diada nacional de Catalunya que es durà a terme el mateix dia 11 de setembre a la plaça Francesc Macià.

El parc arqueològic oferirà una jornada de portes obertes i una visita guiada al conjunt, al mateix temps que inaugurarà i es podrà visitar una exposició de fòssils.

Uns 200 Guissonencs i Guissonenques formaran part del sopar popular de Festa Major, i seguidament es durà terme a l’obra de Fluvià l’esperat concert del Petit de Ca l’Eril, que es farà dins un iglú de vent. Les entrades per aquest són gratuïtes però s’han de reservar prèviament a l’Ajuntament de Guissona.

Entre altres activitats, també es podrà gaudir del correfoc de Festa Major a càrrec de les forces diabòliques de Sanaüja, la missa solemne, el correbars organitzat pels joves de la vila, activitats infantis, balls de tarda, i el gran i esperat concert de l’orquestra Maravella que cada any omple el pavelló poliesportiu municipal.

Tota la programació es troba recollida al programa de Festa Major, i en programes de butxaca que es poden trobar als comerços de Guissona i que han estat possible gràcies als col·laboradors. Tanmateix el programa també figura en format pdf per descarregar al web de l’Ajuntament de Guissona i s’actualitzaran les xarxes (Facebook, twitter i Instagram) amb fotografies, novetats i canvis si n’hi ha.

Ajuntament Guissona