Catorze anys i tres mesos de presó per violar la seua fillastra a Guissona

29/10/2019

La víctima, de 24 anys, ja havia relatat a l’Audiència les agressions sexuals que va patir per part del seu padrastre: "Quan entrava per la porta de casa sentia que vivia a l'infern"

L’Audiència de Lleida ha condemnat a catorze anys i tres mesos de presó un veí de Guissona de 44 anys per violar reiteradament la seua fillastra des que la víctima tenia entre 8 i 15 anys. A més, el tribunal ha acordat avui mateix l’ingrés a presó per al condemnat, que hores després ha entrat al Centre Penitenciari de Ponent. L’Audiència el condemna per un delicte reiterat d’agressió sexual i, a més de la pena de presó, li imposa vuit anys de llibertat vigilada, una ordre d’allunyament de 15 anys i tres mesos i una indemnització a la víctima de 20.000 euros pels danys morals ocasionats.

El tribunal considera provat, com sostenien la Fiscalia i l’acusació particular, que l’home va violar reiteradament a la seua fillastra entre els 8 i 15 anys, quan la menor se’n va anar de casa.

En aquest sentit, la jove, de 24 anys, ja havia relatat a l’Audiència de Lleida les agressions sexuals, explicant que va decidir anar-se’n de casa per posar fi als abusos. “Quan entrava per la porta de casa sentia que vivia a l’infern”, va declarar la víctima durant el seu relat, que va haver d’interrompre en diverses ocasions per l’ansietat que li va provocar recordar els episodis d’agressions. Per la seua part, l’acusat, P.D.B.A., de 44 anys, només va voler respondre al seu advocat, va negar els fets i va assegurar que “mai he tocat les meues filles”. La jove va explicar que els abusos van començar quan tenia 8 anys, moment en què l’acusat la va colpejar amb un cinturó per treure males notes i li va fer tocaments. Uns abusos que, segons la declaració, fins i tot es produïen en presència de les seues germanes petites i que va intentar explicar a la seua mare quan tenia 10 anys, però no se la va creure.

“Agafava qualsevol excusa absurda per castigar-me. Li tenia por. Cada dia era una tortura”, va assenyalar la jove, que va insistir que no ho va denunciar abans perquè l’acusat l’havia amenaçat de fer mal a la seua mare i al seu germà. A més, va explicar que finalment va decidir interposar la denúncia, quan tenia 21 anys, perquè tenia por que la seua germana petita, que ara en té 10, també estigués sent víctima d’abusos per part del padrastre. “Em vaig sentir desprotegida perquè ningú em creia”, va afirmar.

En el moment de le declaracions, feia tres anys que la víctima estava de baixa laboral per l’ansietat i la depressió que té a causa dels abusos. Al judici va declarar una altra germana de la víctima (filla biològica de l’acusat), que va assegurar que el seu pare era agressiu i li tenien por. Entre llàgrimes, va relatar que, quan era petita, va sentir com el seu pare obligava la seua germana a “fer alguna cosa” que ella no volia. Per la seua part, la mare de la denunciant va assenyalar que l’acusat era “agressiu”. Al seu torn, les psicòlogues del servei d’atenció a la víctima (EATAV) de la Generalitat van afirmar que el relat de la víctima és “creïble” i que no presenta “fabulació” ni “contradiccions”. En aquest moment, la Fiscalia va sol·licitar una pena de 13 anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual continuada i l’acusació particular, 15 anys. La defensa va demanar-ne l’absolució.

REDACCIÓ: SEGRE. Albert Guerrero i L. García. FOTO: Magdalena Altisent