Cau part de l’antiga muralla de Torà

25/09/2018

Amb el despreniment han quedat al descobert restes humanes ja que antigament aquesta zona era el cementiri de la vila

Una part de l’antiga muralla del Castell de Torà es va despendre la matinada del passat dissabte. Més enllà de l’esllavissada de roques, l’incident ha deixat al descobert restes humanes i es que fins al 1850, la part posterior de la muralla acollia el cementiri de la vila. De fet, tot apunta que aquest és el principal motiu de l’ensorrament ja que degut al poc espai que hi havia per fer enterraments, aquests es van anar fent en diverses capes de terra. Amb les pluges dels últims dies, el terreny ha perdut consistència i l’estructura no ha pogut aguantar el pes de la història.

Des de l’ajuntament de la vila ja s’havien fet algunes actuacions a la muralla, declarada Be Cultural d’Interès Nacional, però no comptaven que fos la zona annexa a l’antic cementiri el punt més debilitat. L’arqueòleg territorial i l’arquitecte municipal ja han inspeccionat la zona afectada, i en els pròxims dies s’iniciaran els treballs de reparació.

L’Antiga Muralla del Castell de Torà és propietat del Bisbat de Solsona i es calcula que el pressupost destinat a la seva reparació ascendirà a més de 200.000 euros.

Albert Morales